Gehandicapten info volg ons op twitter @beperking
Gehandicapten infoGehandicapten.info     
     Regelhulp Kennisbank Nieuws Organisaties Sport Uitstapjes Vacatures Vakantie Vrijwilligerswerk

     Link aanmelden     

sexualiteit mensen met een beperking Seksualiteit

Trainershandleiding psycho-educatie over seksualiteit voor jongeren met autisme Trainershandleiding psycho-educatie over seksualiteit voor jongeren met autisme
Om jongeren met autisme om te leren gaan met specifieke vragen rond de seksuele ontwikkeling, hebben medewerkers van Centrum Autisme een nieuw psycho-educatie programma ontwikkeld. Speciaal voor hulpverleners die werken met jongeren met autisme, brengt Centrum Autisme nu een Trainershandleiding uit voor deze individuele psycho-educatie over seksualiteit. De Trainershandleiding bestaat uit achtergrondinformatie over autisme, de seksuele ontwikkeling van mensen met autisme, uitleg over het opzetten van de training en twee handleidingen voor de bijeenkomsten: een jongensversie en een meisjesversie. De Trainershandleiding en de bijbehorende werkbladen voor de jongere (te downloaden via een speciale webpagina) kunnen gebruikt worden voor een individuele training. In 13 bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hebben met de seksuele ontwikkeling van jongens en meisjes, en wat dat betekent voor henzelf en de omgang met anderen.Het is nadrukkelijk geen seksuele voorlichting.

Mensen met autisme hebben in meer of mindere mate moeite zich in te leven in de ander, het perspectief van iemand anders te begrijpen en betekenis geven aan gedrag. Dat heeft gevolgen: voor de wederkerigheid in het contact met anderen, voor de verdieping van vriendschappen en voor de relationele ontwikkeling. Hulpverleners van Centrum Autisme zijn de afgelopen jaren veel vragen en problemen tegengekomen rond de seksuele ontwikkeling van jongeren met autisme: vragen over de eigen seksualiteit, hygiŽne, ongewild grensoverschrijdend gedrag, maar ook onvoldoende aan kunnen voelen of begrenzen van iemand waar men een relatie mee heeft. De ervaring rond de begeleiding van deze jongeren is gebundeld in een psycho-educatie programma, die nu in de vorm van een Trainershandleiding en werkbladen voor andere hulpverleners beschikbaar is.

Wat doe je?! Psycho-educatie over seksualiteit voor jongeren met autisme; trainershandleiding Auteurs: Paul Gerrits, Karin Ruiter en Manon Mostert (Centrum Autisme) ISBN 978-90-815380-1-5 De Trainershandleiding kost Ä69,50 inclusief BTW en verzendkosten, en is te bestellen via centrumautisme.nl . Na aanschaf van de handleiding kunt u de werkbladen zelf downloaden van een speciale webpagina.
Bron centrumautisme.nl
  
aangepaste vakantiewoningen Contact


Aanmelden bij gehandicapten.info
Een website promoten via gehandicapten.info?
Dat is helemaal kostenloos! Gehandicapten.info heeft als doelstelling om de informatie op internet voor gehandicapten onder 1 dak te brengen op een eigentijdse manier. Vul onderstaand formulier in en de webredactie plaatst de website of url op gehandicapten.info.
Uw link is niet direct zichtbaar, deze wordt eerst door een redactie bekeken. Dat kan uren of dagen duren. Wij doen ons best de doorlooptijd binnen de perken te houden. U krijgt vanzelf bericht zodra uw gegevens zijn goedgekeurd.

Naam website:
 
E-mail adres:
 
Website of url:
 
Beschrijving website of url: